Schoenerstraat

Grafisch design

Schoenerstreet

Graphic design

Het project Schoenerstraat  is een fotoproject. Het dagelijkse leven in en rond mijn huis heb ik wekelijks gefotografeerd. Ik belicht niet zozeer de relaties van de mensen in huis, maar de dagelijkse bezigheden. Elke week manipuleer ik een situatie of registreer ik een gebeuren in een kleine fotoreportage. Van de in totaal 30 fotoreportage-weken  heb ik een selectie gemaakt van 36 foto’s. Als presentatie vorm gebruik ik tegels waarop de foto’s met  de zeefdruk techniek  weergegeven worden. Getransformeerd in de kleuren zwart en wit behoren ze tot een serie van gelijkgestemden in één presentatie vorm. De foto’s zijn erg close-up op het onderwerp gemaakt, waardoor het detail vergroot wordt en de context wegvalt. Dit bemoeilijkt de herkenning van het dagelijkse gebeuren, maar verhoogt de spanning.

Als presentatie vorm een tableau van 224 bij 112 cm en daarnaast een foto met 4  tegeltableau's in het restaurant "New Dutch" in Nijmegen


 

This project Schoenerstraat is a photo project. I made daily live photos in and around my house in the Schoenerstraat, Utrecht.  Not the human relations, but the daily work. Each week I manipulated or created a situation  for a photo reportage. After 30 weeks I selected  36 photos in total. The photos were transferred to tiles using the silk  screen print technique. Transformed into the colors black and white they belong to a series of similar like objects in one presentation. The photos are made in close up. Details are enlarged and the context has disappeared. This makes the recognition of the daily live objects more difficult, but it enlarges tension.

As presentation  a tableau of 224 by 112 cm and next a photo of 4 taleau's in a restaurant "New Dutch" in Nijmegen. 

Contact

Keramiek Atelier Paula Groote-Versteegen

Hoekstraat 56     

5674 NP Nuenen  

tel. nr. 040-2845414

mobiel nr.06-22402272 

mail: pgroote@onsnet.nu

IBAN  NL96 ASNB 0781 2725 48

Visie

Keramiek Atelier Paula Groote-Versteegen staat voor het onderwijzen van kennis en actief bevorderen  van vaardigheden op keramiek gebied en experimenteren met  technieken in de beeldende kunst.