Blog

Corona virus aanpassingen

Ik hoop dat we iedereen gezond en wel is en het natuurlijk ook zo zal blijven. Nu de mogelijkheden wat verruimd gaan worden, wil ik jullie wat vertellen over de veranderingen van het keramiek atelier van 1,5 meter afstand.
Allereerst is er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om werkstukken af te maken en op te halen na de plotselinge  stop. Ik hoop dat we op deze manier voor iedereen de nog resteerde lessen na 16 maart  met tevredenheid  afgehandeld is. Als je nog op een of andere manier gecompenseerd wilt worden voor de gemiste lessen, neem dan even contact met mij.

Ondertussen heb ik het keramiekatelier geschikt gemaakt voor de1,5 meter samenleving die we gaan aanhouden mbv onderstaande protocol kunst atelier. Met een filmpje https://www.youtube.com/watch?v=SjZhIn40iHQ&feature=youtu.be maak  ik het zichtbaar  wat er veranderd is in het atelier. Ik ben nog bezig om de ventilatie te verbeteren, schoonmaakmiddelen aan te schaffen  en de werkorganisatie te optimaliseren.

Kort samengevat zijn de  veranderingen:
- vrije looppad en 4 verplaatsbare tafels en  draaischijven, allen op 1,5 meter afstand
- handgel en schoonmaakmiddelen zijn tzt aanwezig, gebruik van 2 in- en uitgangen.
- 2 groepen van max. 4 personen in de ochtend (lestijden zijn 8.30–11.00 en 11.00-13.30 uur) en in de avond (lestijden zijn van 17.00-19.30 en 19.30-22.00 uur).
- persoonlijke klei-emmers vervallen, iedereen kan gebruik maken van alle aanwezige klei (gratis). Restanten klei van vorig jaar koop ik voor hetzelfde geld terug van iedereen die dat wil.
- elke stook van een werkstuk wordt berekend volgens gangbare stookprijzen per kilo.  Hoe hoger temperatuur, hoe hoger de stookkosten. Stookkaarten à 30 euro per stuk zijn vooraf te koop bij mij of via de website (als cadeaubon/stookkaart).
- de vernieuwde website heeft onder de  kop contact een cursisten pagina met een inlog wachtwoord.
Hiermee kan je, of bij mij in de les, maar ook thuis, zelf een les inhalen of afzeggen regelen. Wel graag 1 dag van te voren afzeggen, zodat men de opengevallen plaats weer kan opvullen.
- ook nieuw is de mogelijkheid  om voor 10 flexibele dagdelen  per half jaar te kiezen. Geen eigen groep,  wel de keuze om lessen te volgen waneer het jouw uitkomt én als een plaats vrij is. De vrije plaatsen kan je ook thuis via de cursisten pagina inzien en boeken.

Ik hoop dat we elkaar weer terug mogen zien, of in augustus bij rake en pitfire workshop, of in  september bij de cursus. Ik hoop  dat we  er weer een mooi, creatief  jaar van kunnen maken met meer ruimte en rust om je heen.

Met deze link kan je je opgeven voor de raku en pitfire workshop
Met  deze link kan je je opgeven voor de keramiek cursus van of 13 lessen of 26 lessen en/of 10 flexibele les dagdelen.


Ik hoop jullie allen gezond en wel weer terug te zien in het nieuwe cursusseizoen.

Lees meer »

Charity Chawan Expo in Kaohsiung Taiwan

From 19 October 2019 until 27 October 2019 a number of my chawans are shown at the 2019 International Chawan Expo in Kaohsiung, Taiwan.

International, including me,  and local ceramic artists have donated chawans for a large exhibition combined with a charity auctio

Lees meer »

Galerie Kubra bekent kleur

In Galerie KuBra, gelegen aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ’s-Hertogenbosch, gaat op zaterdag 9 februari om 15.00 uur de nieuwe expositie ‘Kleur Bekennen’ van start met een feestelijke vernissage.

De bezoekers weten steeds vaker de weg te vinden naar de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug, waar kunst en ambachten steeds meer toegankelijk zijn voor het publiek, zeker nu KuBra ook invulling mag geven aan de leegstaande etalages in de voetgangerspassage! De expositie loopt 8 februari t/m 31 maart 2019.

 

5 Kunstenaars uit Brabant, Leida Blom, An Brzoskowski, Wil van Gemert, Paula Groote en Petra Verlooij bekennen kleur middels inspirerende olieverfschilderijen, organische beelden van klei en pigment, keramische realistische sculpturen, realistische olieverfschilderijen met stillevens en acrylschilderijen met realistische dieren op experimentele achtergronden.

 

De expositieperiodes zijn verlengd; iedere acht weken presenteert zich een afwisselend en verrassend deel van KuBra aan ‘s-Hertogenbosch, Brabant en ver daarbuiten. De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars, vrije toegang. U bent van harte welkom!

 

De Kunstenaars

 

Paula Groote-Versteegen(Nederwetten); Haar statement als kunstenaar is: “Ik maak eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid. Samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft.”

An Brzoskowski (Bakel) vindt de motivatie voor haar thema's in de liefde. Ze wordt geïnspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Ze brengt dat tot uiting in haar keramische beelden. Het krijgt zijn vorm door de verwondering die ze voelt, als ze kijkt naar mensen wanneer hun liefde zichtbaar wordt voor anderen.

Wil van Gemert (Vught), een realistische fijnschilderes, gaat de uitdaging aan te ontdekken hoe ze met penselen en olieverf, de lichtval, glans, schaduw, donker, licht, kleur en sfeer over kan brengen op paneel of linnen. Gebruiksvoorwerpen inspireren haar om in een zelf gecreëerde situatie deze het best tot hun recht te laten komen.

Leida Blom(’s-Hertogenbosch) toont inspirerende kleurrijke olieverfschilderijen. Dwalend door de wereld, al schilderend ontstaan haar verhalen.

Petra Verlooij(Etten-Leur). Haar stijl kun je het best benoemen als ‘contemporary animal art’. Haar werk is een ode aan de natuur waarin de dieren het tegenwoordig zwaar te verduren hebben.

 

 

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst.

De tijdelijke expositieruimte aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, is mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.

Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en 's-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

 

Galerie KuBra Vernissage zaterdag 9 februari om 15.00 uur

Burgemeester Loeffplein 64 Expositie 8 februari t/m 31 maart 2019

5211 RX ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur

Op afspraak

Stichting KuBra Website www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail info@stichtingkubra.nl /

Telefoon 06-38895119/ Wilma de Turck

Lees meer »

Eindejaarsexpositie Kerkje in Persingen

Op zaterdag 29 december om 15.00 uur vindt in de laatste dagen van dit jaar in het Kerkje van Persingen, de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Oudejaars-expo‘.
De expositie wordt omlijst door gepaste muziek van Kees Keetels (dwarsfluit, saxofoon, trombone en zang). Open zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 van 11 tot 17 uur.

Het kerkje, gekenmerkt door rust en sereniteit, is het perfecte decor voor deze Oudejaars-expo.
Het is een gevarieerde expositie met 7 Brabantse kunstenaars; Rein van Uden (Schijndel), Jeanette van Dun (Vught), Anjo Brohm (’s-Hertogenbosch), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Arma van Rijsbergen (Tilburg), Paula Groote(Nederwetten) en Truus de Wijs (Eindhoven).Lees meer »

Ode aan de Natuur

Voor de derde keer is er weer een expositie in het prachtige Nationaal Bomen Museum Grimborn in Doorn. En op dinsdag 1 mei ben ik er persoonlijk de hele dag aanwezig om de bezoekers te ontvangen en uitleg te geven. Ik nodig ieder uit om langs  te komen en hoop jullie daar ook te zien.

Lees meer »

Kiwanes Sport en Cultuurgala Weert in Beweging

Nieuw dit jaar bij het Kiwanis Sporten Cultuur Gala is de medewerking van RICK cursisten. Drama docent Tineke Prins declameert de gedichten, gemaakt door o.a een taal cursist van RICK. Geïnspireerd op deze gedichten zijn keramiek werkstukken gemaakt de keramiek cursisten. De kalligrafie cursisten hebben de gedichten gekalligrafeerd. Deze werkstukken en gekalligrafeerde gedichten worden speciaal op deze avond geveild tijdens het Kiwanis Gala. Deur open van 19.00 uur en de afterparty begint om 22.30 uur.

Lees meer »

Materie, Textuur en Structuur

In de Muzerije in Den Bosch, tegenover de St. Jan , staan tot 12 januari 2018 werken in het Thema  Materie, Textuur en Structuur opgesteld van Gaab Vergeer, Floor Blankespoor en van mij.

Gratis toegankelijk, alleen gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw.

 

De Muzerije

Hinthammerstraat 74,

Den Bosch

Lees meer »

Glass is more Workshop

In de zomervakantie heb ik met glas gewerkt. Het is in een aantal stappen in mijn eigen atelier gemaakt en gestookt. Voor de belangstellenden is het mogelijk om tijdens de lessen  met een niet lossende vorm (zoals een hand) in klei of porselein of glas af te gieten. Het is en blijft wel een experiment, maar het resultaat kan erg mooi zijn.
Een fotoverslag van ons glasworkshop "Body (P)art" georganiseerd door glas Atelier Fenester bij  Beeldenstorm in Eindhoven is gemaakt door Angela van der Burgh in  het E-magazine "Glass is more".

Lees meer »

Cursisten expositie in Swartbroek

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling op 

zaterdag  14 mei 2016 om 15.00 uur bij Galerie Essenbroek.

Ittervoorterweg 133 in Swartbroek.

 

Twee weekenden in de maand mei exposeren 40 cursisten van keramiek docent Paula Groote- Versteegen in de tuin en galerie Essenbroek van Wiel en Anita Goossens in Swartbroek. Het afgelopen cursusjaar hebben alle cursisten hard gewerkt om met het materiaal klei vorm te geven aan hun eigen persoonlijke Totempaal 

en/of een eigen werkstuk. Zowel in de prachtige tuin als in het ingetogen atelier zullen de werken goed tot hun recht komen. Tijdens de openingstijden zijn enkele cursisten aanwezig om de gasten te ontvangen en rond te leiden. Natuurlijk kunnen zij ook uw vragen beantwoorden. 

 

De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis

 

Galerie Essenbroek,

Ittervoorterweg 133, 6005 NP Swartbroek

Telefoon: 0495-552246

http://members.ziggo.nl/essenbroekLees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb